Introducere in Diabetul Zaharat

Obiectivele cursului – Cursul „Introducere in Diabetul Zaharat (DZ)” este un program disponibil on-line, care are ca obiectiv sa puna la dispozitia medicilor de familie, in lumina ultimelor date stiintifice, informatiile necesare despre epidemiologie, criteriile de diagnostic ale diabetului zaharat, factorii de risc si screening, toleranta alterata la glucoza, sindromul metabolic, supraponderea si obezitatea. Aceste aspecte vor ajuta medicul de familie sa depisteze boala intr-un stadiu precoce, permitand un tratament de succes si avand un impact major asupra starii de sanatate a pacientului. Astfel, echipa formata din medicul de familie si cel din specialitatea complementara va putea functiona eficient in identificarea pacientului cu diabet zaharat si managementul bolii acestuia.

Audienta -Cursul Introducere in Diabetul Zaharat (DZ) se adreseaza Medicilor de Familie.

Durata estimata a cursului Cursul Introducere in Diabetul Zaharat (DZ) este format din 5 lectii. Recomandam ca fiecare din aceste lectii sa fie parcursa intr-o sedinta de studiu pe care o estimam la cca 2 ore.

Modalitate de studiu curs : Pentru studiu, va recomandam sa parcurgeti lectiile pe care le aveti la dispozitie in pagina din stanga cu numele Lectii. Lectiile cuprind diverse activitati menite sa va ajute sa retineti mai bine informatiile respective. Cursul se incheie cu examenul final.

Puncte EMC – Absolvind cursul Introducere in Diabetul Zaharat (DZ) cu un scor corespunzator (80% din raspunsuri corecte) veti obtine 10 puncte recunoscute in programul EMC.

 Accesati cursul aici!