Complicatiile diabetului zaharat. Monitorizarea pacientului

Obiectivele cursului – Cursul „Complicatiile diabetului zaharat(DZ). Monitorizarea pacientului” este un program disponibil on-line, care are ca obiectiv sa puna la dispozitia medicilor de familie, in lumina ultimelor date stiintifice, informatiile necesare despre complicatiile acute in diabetul zaharat tip 2, hipoglicemie, complicatiile macrovasculare (HTA / BAP / AVC), complicatiile microvasculare (retinopatia, nefropatia, neuropatia, piciorul diabetic), monitorizarea pacientului cu DZ, educatia terapeutica a pacientului cu diabet. Aceste aspecte vor ajuta medicul de familie sa depisteze boala intr-un stadiu precoce, permitand un tratament de succes si avand un impact major asupra starii de sanatate a pacientului. Astfel, echipa formata din medicul de familie si cel din specialitatea complementara va putea functiona eficient in identificarea pacientului cu diabet zaharat si managementul bolii acestuia.

Audienta -Cursul Complicatiile diabetului zaharat(DZ). Monitorizarea pacientului se adreseaza Medicilor de Familie.

Durata estimata a cursului Cursul Complicatiile diabetului zaharat(DZ). Monitorizarea pacientului este format din 5 lectii. Recomandam ca fiecare din aceste lectii sa fie parcursa intr-o sedinta de studiu pe care o estimam la cca 2 ore.

Modalitate de studiu curs : Pentru studiu, va recomandam sa parcurgeti lectiile pe care le aveti la dispozitie in pagina din stanga cu numele Lectii. Lectiile cuprind diverse activitati menite sa va ajute sa retineti mai bine informatiile respective. Cursul se incheie cu examenul final.

Puncte EMC – Absolvind cursul „Complicatiile diabetului zaharat(DZ). Monitorizarea pacientului” cu un scor corespunzator (80% din raspunsuri corecte) veti obtine 10 puncte recunoscute in programul EMC.

 

Accesati cursul aici!